May 09, 2009

Anita har gravd seg ned i eksamenslesinga...

Hei alle sammen, har vært lite aktivitet på bloggen min i det siste, og det kan lett bli mindre nå som eksamenslesingen har startet for alvor. Men jeg skal skrive om min spontane tur til Zurich som jeg har lovet. I mellomtiden har jeg noen ting dere kan se på egenhånd. Som f.eks. denne presentasjonen av hvordan man kanskje burde se på genier (videoklippet er kun på engelsk): http://www.ted.com/index.php/talks/elizabeth_gilbert_on_genius.html

Og visste du f.eks. at "60 % av all vin som fremstilles i verden, blir drukket av europeere"? Det er nokså utolig! I morgen skal jeg og 3 andre av mine kolleger (portugisisk, italiensk og tysk/ungarsk/finsk) ha vårt første måltid i en serie av internasjonale matretter. Portugisiske Hugo sier; "My cooking is not so good, so I'll bring the wine!" Høres fint ut. Men så kom jeg til å tenke på at når jeg da skal lage god tradisonell norsk mat som f.eks. komla, grøt, kjøttkaker i brun saus... Hva vin skal man da ha?? Er det i det hele tatt mulig å nyte vin til dette?

Det finnes forresten hele 205 kvinner i Norge som har "Anita som eneste fornavn og Hansen som eneste etternavn", altså det samme som meg! Prøv å google meg og se om du virkelig finner meg da...

En annen rar (i mangel av et bedre ord) ting jeg kom over i en diskusjon med min polske flatmate, er at Loke fra norrøn mytologi var opprinnelig en jotun (=kjempe), men som etter å ha blandet blod med Odin fikk magiske krefter. Han omtales som en halvgud som hadde evne til å skifte form. Han var en stund laks (ja, fisk), i tillegg til å ha vært ei hoppe/merr (=hunnhest). I forbindelse med sistnevnte rakk han altså å bli mor til Odins hest! For en vanvittig syk fantasi våre forfedre har hatt! ps. ikke egentlig så rart at min polske venn vet dette da han har en bror som skriver bachelorgrad om hvordan norrøn mytologi har påvirket heavy metal musikk. (...)

Nei, nå får jeg legge meg, mer fransklesing og personal/organisasjonspsykologi i morgen!

4 comments:

  1. Typisk Anita å finne ut masse rart på internett :) Gleder meg til du skal ha eksamen jeg!

    Jeg fikk forresten ikke åpnet linken... Krevde CERN passord...

    ReplyDelete
  2. Dette er naa fikset! Linken er tilgjengelig for alle.

    ReplyDelete
  3. Når er det du skal lage norsk mat da? Jeg ville spurt på "polet" om de har noe tilsvarende der du bor. Eller, eh, hehe, hvordan skal man spørre om det da når de ikke vet hva komle er. Kanskje du kan skrive en mail til polet i Norge eller TA kan spørre for deg neste gang han er innom? Let me know hvis du finner ut av det, interessant å høre hva slags vin man drikker til komle.

    Bachelorgrad om hvordan norrøn mytologi påvirker heavy metal musikk?! Hehe, sikkert mye mer interessant lesning (og skriving) enn min trauste bacheloroppgave, tror du ikke?

    Masse lykke til på eksamen!! Gleder meg sånn til sensommeren/høsten, da må jeg få tatt en langhelg på besøk.

    ReplyDelete
  4. Tja, eg trur kje eg ville drukket vin te komla altså. Men kan ikkje du gå på polet for meg og høre? (ps. her har de ikkje pol, men alt av alkohol selges i dagligvareforretningen).

    Blir kjekt med besøk, gleder meg!

    ReplyDelete